Etusivulle

Ohjeita pelaamiseen clubxiangqi.com:ssa

1. Selaimen Java-valmiuden varmistus

Clubxiangqi.com perustuu Java-ohjelmistoon, joten ensiksi sinun täytyy varmistua Java-asetustesi toimivuudesta. Jos olet epävarma onko selaimesi valmis suorittamaan Java-ohjelmia, kokeile esim. nettisivuillamme oleva Xiangqi-ohjelmaa (sen latautuminen voi kestää hetken). Mikäli et saa lautaa näkyviin selaimellasi, on syytä epäillä etteivät Java-asetukset ole kunnossa. Lisätietoa Java-asetuksista täältä.

2. Käyttätilin luonti

Valitse pääsivulta "Get a free account" (kts. kuva)

opastuskuva #1

3. Henkilötietojen kirjoitus

Valitse sopiva käyttäjätunnus ja salasana sekä täytä muutkin henkilötietokohdat. Lisäksi tarvitaan toimiva sähköpostiosoite, jonne sivusto lähettää varmistuksen käyttäjätilin luonnin jälkeen. (kts. kuva)

Muista myös ruksia kohta "Check here to accept our Terms of Service" tutustuttuasi käyttäjäehtoihin.

opastuskuva #2

4. Käyttäjätilin varmistus

Kun olet saanut henkilötiedot täydennettyä ja valittua vapaan käyttäjätunnuksen sinulta pyydetään vahvistusta. Täytä kohta "activation code" saamasi sähköpostin tietojen mukaan (koodi löytyy käyttäjätunnuksen ja salasanan alta). Paina nappia "activate" aktivoidaksesi tilin (kts. kuva)

opastuskuva #3

5. "Pelihuoneen" valinta

Aktivionnin jälkeen sinua pyydetään loggautumaan uudestaan luomallasi käyttäjätunnuksella. Kun olen tehnyt tämän, joudut valitsemaan erilaisista "pelihuoneista" (kts. kuva). Valitse esimerkiksi "New York". Jos käytät palomuuria, valitse lisäksi toinen kohta play-nappulan vierestä. Palomuuri voinee haitata ainakin chat-mahdollisuuksia (muut pelaajat voivat pyrkiä keskustelemaan suoraan kanssasi...tosin valtaosa keskusteluista tuntuu olevan vietnamiksi). Paina näiden valintojen jälkeen "Play"-nappia. Koneesi ominaisuuksista riippuen seuraavan ikkunan latautuminen voi kestää yli minuutinkin, joten älä hermostu.

opastuskuva #4

6. Pelipöydän haku

Odottelun jälkeen pääset pelihuoneesi (esimerkkitapauksessa "New York") #Common -pelipöytään (kts. kuva). Päästääksesi pelaamaan, paina ylhäältä "Find Table". Tämän jälkeen sivuston palvelin etsii sinulle vapaan pöydän ; päädyt pelaamaan mustilla, jos jossakin joku on jo aloittanut pelin. Jos pelipaikkoja ei ole auki, päädyt uuteen peliin pelaamaan punaisilla. Odottelun jälkeen joku tullee pelaamaan mustilla, jolloin sitten vai siirrät nappuloita (siirrä nappulaa pitämällä vasenta hiiren näppäintä pohjassa ja viemällä kursori uuteen paikkaan).

Kiinnitä huomiota myös peliaikaan, voit hävitä pelin myös ajalla. Kun et halua enää pelata, paina "Unsit" noustaksesi pelipöydästä.

Sivustoilla on paljon muitakin toimintoja, mutta niitä kyllä oppii käyttämään itse omalla ajallaan. Esimerkiksi jos haluat ehdottomasti pelata tietyillä väreillä, voit myös manuaalisesti siirtyä johonkin tietyistä pöydistä ja odottaa että haluamasi pelipaikka vapautuu.

opastuskuva #5

Takaisin alkuun

etusivu

Kuinka nappulat liikkuvat?

Kiinalainen merkintätapa

Algebrallinen merkintätapa

Avauksia

Pelitietokanta

Loppupelitehtäviä

Kirjallisuutta

Vertailua shakkiin

Ketkä xiangqia harrastavat?